Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Αναβάθμιση της αγοράς της Αθήνας
Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις
Εκδηλώσεις
Συνεργασίες

Συστράτευση για την Αθήνα

Συντονισμένες και διαρκείς ενέργειες για περιστολή της εγκληματικότητας και παραβατικότητας, αλλαγές στην εμπορική πολεοδομία, ενεργοποίηση του Παρατηρητηρίου Εμπορίου είναι μερικές από τις παρεμβάσεις που προωθούνται στο πλαίσιο της προσπάθειας για την αναβάθμιση της αγοράς της Αθήνας.

Αυτό τονίστηκε στην διάρκεια της ημερίδας που διοργάνωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών την Τετάρτη 14 Απριλίου 2010 με θέμα :

«Αναβάθμιση της αγοράς της πρωτεύουσας»

  • Διαπιστώσεις
  • Προτάσεις
  • Δράσεις

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ. Παναγής Καρέλλας επισήμανε ότι το πρόβλημα της Αθήνας είναι εκρηκτικό. Ειδικότερα το θέμα του παραεμπορίου έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις και αποτελεί πλέον μια τεράστια οικονομική βιομηχανία που απειλεί επιχειρήσεις, εργαζόμενους και την ελληνική οικονομία. Επίσης, τόνισε ότι η επίλυση των προβλημάτων της Αθήνας απαιτεί συλλογικές δράσεις και προανήγγειλε τη λειτουργία μόνιμης ομάδας εργασίας στην οποία θα συμμετέχουν εργοδοτικοί φορείς, φορείς των εργαζομένων και εκπρόσωποι Υπουργείων και φορέων με στόχο την αποτύπωση, ανάλυση και προώθηση νομοθετικών ή άλλων κοινών πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση της αγοράς.

 

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου του Υπουργείου Οικονομίας κ. Στέφανος Κομνηνός επισήμανε ότι προωθούνται μέτρα που αφορούν στην :

• Εμπορική πολεοδομία.

• Λειτουργία του Παρατηρητηρίου Εμπορίου με την χαρτογράφηση της εμπορικής αγοράς.

• Αλλαγή στο τρόπο παροχής αδειών μικροπωλητή.

 

Οι εκπρόσωποι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη Αντιστράτηγος Γεώργιος Γαλιάτσος, Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδας και ο Υποστράτηγος Γρηγόριος Μπαλάκος, Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Αττικής τόνισαν ότι προωθείται ένα οργανωμένο σχέδιο πάταξης της εγκληματικότητας ενώ προανήγγειλαν ότι η δραστηριοποίηση της ομάδας για το οργανωμένο οικονομικό έγκλημα θα στοχεύσει στη καρδιά του παραεμπορίου.

 

Ο εκπρόσωπος της Νομαρχίας Αθηνών κ. Βασίλειος Κόκκαλης αναφέρθηκε στις νέες συνθήκες που δημιουργούνται από τον «Καλλικράτη», ενώ ο Γενικός Γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής κ. Αλέξανδρος Βασιλικός επισήμανε ότι η ασφάλεια συγκαταλέγεται στα μεγαλύτερα προβλήματα που έχουν οι επισκέπτες στην πόλη.

 

Τέλος, η εκπρόσωπος της ΓΣΕΕ κα Ιωάννα Καρανδινάκη, Γενική Γραμματέας σε θέματα καταναλωτή, τόνισε ότι θα είναι αρωγός σ’ όλες τις πρωτοβουλίες αναβάθμισης της Αθήνας, αφού οι συνθήκες εργασίας στη πόλη έχουν επιβαρυνθεί λόγω της αυξημένης εγκληματικότητας, του παραεμπορίου και της οικονομικής κρίσης.

 

Παρατίθενται οι ομιλίες των ομιλητών :