Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σταύρος Καφούνης
Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις
Έρευνες

Πτώση τζίρου και ασφάλεια απασχολούν τους μικρομεσαίους της Αθήνας

 

 

Σε κοινή συνέντευξη τύπου με την ΕΣΕΕ, παρουσιάστηκαν από τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κύριο Σταύρο Καφούνη, τα αποτελέσματα της έρευνας για την αγορά της Αθήνας,  που αφορά στη Χειμερινή εκπτωτική περίοδο 2019.

 

Η έρευνα αποτυπώνει τις δραματικές απώλειες στον τζίρο των καταστημάτων σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018, τη θέση των εμπόρων αναφορικά με τη λειτουργία του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων και τέλος την αξιολόγηση των σημαντικότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος της Αθήνας.

 

Ο πρόεδρος του Ε.Σ.Α  επισήμανε ότι τα ευρήματα της έρευνας για την Αθήνα, σχεδόν ταυτίζονται με τα αποτελέσματα της υπόλοιπης Ελλάδος και αποτυπώνουν ότι 6 στις 10 μικρομεσαίες επιχειρήσεις λιανικής, αντιμετώπισαν πτώση τζίρου σε σχέση με την αντίστοιχη περυσινή εκπτωτική περίοδο.

 

Είναι φανερό ότι η παρατεταμένη περίοδος των ενδιάμεσων εκπτώσεων και το ξεχείλωμα της «Black Friday» σε εβδομάδα προσφορών, έχει αποδυναμώσει το θεσμό των εκπτώσεων και ο εμπορικός κόσμος της Αθήνας  δήλωσε  ξεκάθαρα με το συντριπτικό ποσοστό του 75,5%, ότι είναι υπέρ της κατάργησης του θεσμού των ενδιάμεσων εκπτώσεων.

 

Τέλος, είναι αξιοσημείωτο το γεγονός, ότι το θέμα της ασφάλειας στην Αθήνα αξιολογήθηκε ως ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα του εμπορικού κέντρου και μαζί με  την έλλειψη ρευστότητας καθώς και την ρύθμιση των οφειλών χωρίς όρους και προϋποθέσεις, είναι τα θέματα που συνεχίζουν να αποτελούν βασική προτεραιότητα  του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

 

Για να δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα της έρευνας, κλικ εδώ