Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Επίσκεψη Δημάρχου Αθηναίων στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών
Επικαιρότητα
Συνεργασίες

Επίσκεψη Δημάρχου Αθηναίων στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών

Ο Δήμαρχος Αθηναίων και υποψήφιος στις αυτοδιοικητικές εκλογές κος Γιώργος Καμίνης επισκέφθηκε την Τέταρτη 14 Μαΐου 2014 τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών.

Στη συζήτηση που έγινε, παρουσία του Πρόεδρου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κου Παναγή Καρέλλα και του Διοικητικού Συμβουλίου, επαναβεβαιώθηκε η κοινή βούληση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και του Δήμου Αθηναίων για την αναβάθμιση της πόλης μας και της Αγοράς της.

Από πλευράς του Διοικητικού Συμβουλίου αναπτύχθηκαν τα θέματα που απασχολούν τις εμπορικές επιχειρήσεις και διατυπώθηκαν οι θέσεις και προτάσεις του Συλλόγου σε καίρια ζητήματα όπως :

• Η πάταξη του παρεμπορίου και η στήριξη του στεγασμένου εμπορίου.

• Η ασφαλής διαβίωση των πολιτών και η πρόληψη εγκληματικών και παραβατικών φαινομένων.

• Η αναβάθμιση των υποβαθμισμένων περιοχών.

• Η βελτίωση της καθημερινής διαχείρισης του δημόσιου χώρου.

• Η εμπορική χωροταξία και οι χρήσεις γης..

• Η πρόσβαση των ξένων επισκεπτών στο κέντρο της πόλης.

Ζητήθηκε η συμμετοχή του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών στα ευρωπαϊκά προγράμματα και συζητήθηκε η πρόταση του Συλλόγου που αφορά στο σχεδιασμό και την υλοποίηση προγράμματος παρέμβασης στην παραγωγή και διάθεση ελληνικών προϊόντων και αγαθών με σκοπό τη στήριξη της Ελληνικής βιοτεχνίας.

Ο κος Καμίνης έκανε ένα εκτενή απολογισμό του έργου της Δημοτικής αρχής, υπογράμμισε τη βελτίωση των οικονομικών του Δήμου Αθηναίων κατά τη διάρκεια της θητείας του και δεσμεύθηκε για τη μείωση των Δημοτικών τελών.

Τέλος, παρουσίασε τις προτεραιότητες για την επόμενη θητεία του, εφ’ όσον εκλεγεί, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην υλοποίηση του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Αστικής παρέμβασης και την ανάπλαση του Πανεπιστημίου που θα δώσει νέα πνοή στο Κέντρο της Αθήνας και στα έργα εκσυγχρονισμού στην αποκομιδή των απορριμμάτων και στην καθαριότητα, αναφερόμενος στην ολοκλήρωση του προγράμματος τοποθέτησης και λειτουργίας 50 νέων κάδων συμπίεσης απορριμμάτων και τη λειτουργία του σταθμού μεταφόρτωσης.

Για το θέμα της αστυνόμευσης ο κος Καμίνης επεσήμανε ότι προωθείται μνημόνιο συνεργασίας με το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, ώστε να καθοριστούν οι δράσεις για την αστυνόμευση, μετά το κενό που δημιουργήθηκε με την κατάργηση της Δημοτικής Αστυνομίας.