Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Black Friday
Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις
Εκπτώσεις - Προσφορές

Black Friday

 

Η “Black Friday”, που θα πραγματοποιηθεί φέτος την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, σηματοδοτεί την έναρξη της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων.  Ο θεσμός ξεκίνησε στην χώρα μας τον περασμένο Νοέμβριο και η πρώτη δοκιμαστική εφαρμογή αποδείχθηκε επιτυχημένη, καθώς πραγματοποιήθηκαν εκτεταμένες προσφορές προϊόντων, υπήρξε έντονη συμμετοχή του καταναλωτικού κοινού, συμβάλλοντας στην αύξηση του τζίρου λίγων και κυρίως μεγάλων και οργανωμένων επιχειρήσεων.

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών θεώρει ότι τα μέλη του δεν πρέπει να αφήσουν να πάει χαμένη αυτή η ευκαιρία, αλλά να προετοιμαστούν ώστε αυτή η προωθητική ενέργεια, να δώσει μια μικρή ανάσα στην ήδη ταλαιπωρημένη αγορά, αλλά και μια ευκαιρία στους καταναλωτές να προβούν σε συμφέρουσες αγορές.

 

Για όσους ιδιοκτήτες καταστημάτων θελήσουν να συμμετάσχουν στην Black Friday, θα πρέπει να γνωρίζουν τα ακόλουθα :

 

  • Θα πρέπει να εφαρμόζονται οι όροι και οι κανόνες της Υπουργικής απόφασης 56885/19-11-2014 για τις προσφορές και προωθητικές ενέργειες. Συγκεκριμένα θα πρέπει να αναγράφονται ευκρινώς η παλαιά και η νέα μειωμένη τιμή των προϊόντων και προαιρετικά το ποσοστό της μείωσης σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία που πωλούνται τα προϊόντα.
  • Σε κάθε περίπτωση, δεν επιτρέπεται η  προσφορά ειδών των οποίων η ποσότητα υπερβαίνει το πενήντα (50%) του συνόλου των κωδικών που διαθέτει το κατάστημα.
  • Κατά την ημέρα αυτή, εφαρμόζεται το ισχύον νόμιμο ωράριο χωρίς καμία παράταση.

 

Η τήρηση των προϋποθέσεων αυτών, είναι αυτονόητη, γιατί οι κυρώσεις είναι αυστηρές και δεν επιτρέπεται να επιβάλλονται πρόστιμα λόγω λάθους και μάλιστα σε αυτή τη δύσκολή εποχή.