Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σταύρος Καφούνης
Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Συνάντηση με επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ

 

Ο πρόεδρος και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, υποδέχθηκαν χθες στα γραφεία του συλλόγου το Διευθυντή Διεύθυνσης Αστυνομίας Αθηνών, Ταξίαρχο Κωνσταντίνο Μαρκόπουλο και στελέχη του επιτελείου του.

 

Ο πρόεδρος του Ε.Σ.Α, κ. Σταύρος Καφούνης εξέφρασε την ικανοποίηση του για την άμεση ανταπόκριση στο κάλεσμα για κοινή σύσκεψη συνεργασίας με τον Ταξίαρχο Αθηνών, με σκοπό την αντιμετώπιση όλων των μορφών παραβατικότητας  και ανέφερε για μία ακόμη φορά την εμπιστοσύνη που δείχνει ο εμπορικός κόσμος στην Ελληνική Αστυνομία. Εν συνεχεία το λόγο πήραν οι εκπρόσωποι του συλλόγου ανά περιοχή, που παρουσίασαν τα τοπικά προβλήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζουν, όπως διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, παραεμπόριο, κλοπές, επαιτεία, βανδαλισμοί καταστημάτων κ.λπ.

 

Ο Ταξίαρχος από την πλευρά του ανέπτυξε τη φιλοσοφία του νέου στρατηγικού σχεδιασμού, που βασίζεται στην πρόληψη και την άμεση επέμβαση, μέσω της συνεχούς παρουσίας  ένστολων περιπολιών στο κέντρο της Αθήνας και ανέλυσε επί μέρους θέματα μέτρων αστυνόμευσης.

 

Ο πρόεδρος του Ε.Σ.Α επισήμανε την τεράστια σημασία που έχει για τις επιχειρήσεις η εμπέδωση κλίματος ασφάλειας και έκλεισε τη σύσκεψη αναφέροντας ότι η επιχειρησιακή βούληση, το θετικό κλίμα συνεργασίας, η αμφίδρομη πληροφόρηση και ο νέος δίαυλος επικοινωνίας της ΕΛ.ΑΣ με τον εμπορικό κόσμο της πόλης, θα δώσουν άμεσα θετικά αποτελέσματα στον τομέα της ασφάλειας, φτάνει όλα τα παραπάνω να εφαρμοστούν εμπράκτως.