Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Συνάντηση με Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γεώργιο Καμίνη
Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Συνάντηση με το Δήμαρχο Αθηναίων κ. Γεώργιο Καμίνη

 

Συνάντηση για την εξεύρεση συγκεκριμένων λύσεων σε θέματα που αφορούν στον εμπορικό και επιχειρηματικό κόσμο της πρωτεύουσας, είχαν ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Καμίνης και ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Α κ. Καφούνης, παρουσία αντιδημάρχων και μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου.

 

Ο Δήμαρχος Αθηναίων αφού ζήτησε τη συνεργασία του εμπορικού κόσμου για την προστασία του δημόσιου χώρου και τη συμβολή στη λειτουργία της πόλης, ανέφερε ότι έχει  μειώσει τα επαγγελματικά τέλη από 10% εως18% και  τόνισε ότι το μεγάλο έργο της αποκατάστασης του Εμπορικού Τριγώνου της Αθήνας, αποτελεί όχι μόνο το πρότυπο για το πώς πρέπει να λειτουργεί με κανόνες μια σύγχρονη πόλη (πεζοδρομήσεις, σεβασμός στους πεζούς, λιγότερα τραπεζοκαθίσματα, καθαροί τοίχοι από γκράφιτι κά), αλλά ότι θα συμβάλει με την υλοποίηση του στο συνολικό ζωντάνεμα της πρωτεύουσας.

      

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου τόνισε ότι πάρα την βελτίωση των μακροοικονομικών δεικτών της οικονομίας, η κατάσταση στην πραγματική αγορά είναι αφόρητη για τους χιλιάδες μικρομεσαίους επιχειρηματίες, γι’ αυτό και η άμεση εξεύρεση λύσεων σε θέματα αρμοδιότητας του Δήμου, είναι ζωτικής σημασίας και συγκεκριμένα ζήτησε:

 

  1. Την υποστήριξη του Δήμου για την πάταξη του φαινομένου του Παρεμπορίου και ταυτόχρονα την  συμμετοχή του σε πρωτοβουλία σύστασης ομάδας αντιμετώπισης αυτών των φαινομένων,  αρχής γενομένης από την περιοχή πέριξ της ΑΣΟΕΕ.
  2. Την άμεση δημιουργία θέσεων στάθμευσης δίκυκλων, με στόχο την απομάκρυνση τους, από όλους του χώρους πεζών και την δημιουργία μια φιλικής πόλης στους επισκέπτες.
  3. Την εντονότερη συμμετοχή της Δημοτικής Αστυνομίας για την βελτίωση του κλίματος ασφάλειας και τον έλεγχο κυκλοφοριακών προβλημάτων.
  4. Την συνεργασία του Δήμου για την αναβίωση ενός κενού κτιρίου στο κέντρο της Αθήνας, με την προνομιακή συμμετοχή σε αυτό, Ελληνικών εμπορικών επιχειρήσεων, για την πιλοτική λειτουργία του και την πιθανή μεταλαμπάδευση αυτού του εγχειρήματος και σε αλλά ανενεργά εμπορικά σημεία της πόλης.
  5. Την γενικότερη βελτίωση της επικοινωνίας και συμβουλευτικής άποψης του ΕΣΑ, σε θέματα που αφορούν στο πλανόδιο εμπόριο, τα περίπτερα και σε ότι μπορεί να  βελτιώσει την λειτουργία και την εικόνα της Εμπορικής Αγοράς της Αθήνας.

 

Τα δυο μέρη συμφώνησαν ότι έχουν κοινούς στόχους και θα παρακολουθούνται συνεχώς τα χρονοδιαγράμματα των Δράσεων ώστε τα αποτελέσματα να φανούν άμεσα και να μην παραμείνουν απλά υποσχέσεις.    

 

 

Τι έγραψε ο Τύπος

 

Ναυτεμπορική : Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών: Συνάντηση με Γ. Καμίνη για εξεύρεση λύσεων