Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
ΣΕΠΕ
Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Στηρίξτε τους συνεπείς επαγγελματίες!

 

Ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Α κ. Σταύρος Καφούνης, με επιστολή του προς τον Ειδικό Γραμματέα του ΣΕΠΕ κ. Αθανάσιο Ηλιόπουλο, επισημαίνει ότι βασικές προτάσεις που κατέθεσε ο Σύλλογος, κατά την πρόσφατη συνάντηση τους, δεν συμπεριλαμβάνονται στο σχέδιο νόμου για τα εργασιακά που πρόσφατα κατατέθηκε στην Βουλή.

 

Έστω και την ύστατη στιγμή ο Πρόεδρος κάνει έκκληση να στηριχτούν οι συνεπείς επαγγελματίες και να εφαρμοστούν άμεσα οι απόλυτα λογικές προτάσεις που κατέθεσε ο Ε.Σ.Α. και αφορούν :

 

  • Την εκλογίκευση των προστίμων για την αδήλωτη εργασία, εφαρμόζοντας ένα κλιμακωτό σύστημα προστίμων, που θα φθάνει ακόμα και έως το κλείσιμο της επιχείρησης, σε περίπτωση πολλαπλών υποτροπών και όχι στην εξ αρχής επιβολή του εξοντωτικού προστίμου των 10.500 €.
  • Τον διαχωρισμό συνεπών και μη συνεπών επιχειρήσεων, για ελέγχους που αφορούν μικρού εύρους παραβάσεις, με αρχικό στάδιο την «σύσταση» και σε επόμενη φάση την επιβολή προστίμου.
  • Να επεκταθούν οι έλεγχοι της υπηρεσίας και σε σημεία που καταγράφεται μεγάλη παραβατικότητα, όπως είναι τα καταστήματα και οι αποθήκες αλλοδαπών, τα παζάρια και οι υπαίθριες αγορές, οι παραλαϊκές καθώς και το προσωπικό εταιρειών που εργάζεται σε έργα στον δημόσιο χώρο.

 

Μετά από μια πολυετή καταστροφική περίοδο για όλους τους μικρομεσαίους της χώρας, είναι η στιγμή να σταματήσουμε να στοχοποιούμε την επιχειρηματικότητα και να εφαρμόσουμε μέτρα που θα ανακουφίσουν αυτόν τον πολύπαθο κλάδο της οικονομίας.