Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σταύρος Καφούνης
Συνεντεύξεις

Σταύρος Καφούνης : Έλλειψη ασφάλειας = μείωση κερδών

Έλλειψη ασφάλειας = μείωση κερδών

 

Το μείζον, κατά τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σταύρο Καφούνη, συνίσταται στο ευρύτερο κλίμα φόβου και έλλειψης ασφάλειας. «Οι μικροκλοπές και όλες οι παράνομες ενέργειες διώχνουν τους πολίτες και τους τουρίστες» δηλώνει χαρακτηριστικά, μιλώντας στο Sputnik.

 

«Η ασφάλεια βοηθά την ανάπτυξη, καθώς ο κόσμος μπορεί να ψωνίσει με μεγαλύτερη ευκολία και περισσότερη άνεση» σπεύδει να προσθέσει, ενώ κάνει λόγο για «τουρίστες, οι οποίοι έχουν τα χέρια στις τσέπες, προσέχοντας κάρτες και μετρητά».

 

Ενώ απευθύνει έκκληση προς πάσα κατεύθυνση ώστε να λυθεί το πρόβλημα, διαπιστώνει ένα «ξεχείλωμα της κατάστασης» σε σχέση με την εγκληματικότητα, η οποία συνιστά το «νούμερο 1» πρόβλημα στους επιχειρηματίες.

 

«Εμείς έχουμε ήδη αναλάβει διάφορες πρωτοβουλίες για την αλλαγή της κατάστασης» συμπληρώνει, καθιστώντας αναγκαία την αλλαγή του τρόπου αστυνόμευσης. Δεν παραλείπει μάλιστα, να επισημάνει με νόημα την ανάγκη στήριξης της αστυνομίας από το κράτος και τους δημόσιους φορείς, προκειμένου η ΕΛ.ΑΣ να καταφέρει να κάνει τη «δουλειά» της.

 

Ειδική μνεία κάνει και στις δικαστικές διεργασίες, καλώντας τους Εισαγγελείς να λαμβάνουν υπόψη και το ιστορικό του κάθε συλληφθέντα, καθώς «δεν γίνεται να αφήνονται ελεύθερα άτομα που έχουν αποδεδειγμένα διαπράξει τρεις και τέσσερις κλοπές κατά το παρελθόν».

 

Πορνεία και ναρκωτικά

 

Το περιβάλλον έλλειψης ασφάλειας και παραβατικότητας, δυστυχώς, δεν εξαντλείται στις μικροκλοπές. Τα φαινόμενα της πορνείας, του παρα-εμπορίου και των ναρκωτικών, επίσης, αμαυρώνουν την εικόνα της πρωτεύουσας, ιδίως στα «μάτια» των τουριστών, τους οποίους και έχουμε «ανάγκη».

 

«Όποιος έχει κατέβει στο κέντρο, σίγουρα έχει γίνει μάρτυρας ενός τέτοιου περιστατικού. Αυτό πρέπει να σταματήσει» υπογραμμίζει ο κ. Καφούνης και ζητάει μια συνολική επαναπροσέγγιση του ζητήματος της εγκληματικότητας, προκειμένου να υπάρξουν απτά αποτελέσματα.

«Η λύση δεν είναι να μετακινούμε τους τοξικομανείς από το ένα σημείο της Αθήνας στο άλλο. Να τους διώχνουμε από την Ακαδημία και να τους πηγαίνουμε στον Πεδίον του Άρεως».

 

«Επιτέλους, θα πρέπει να τηρηθεί ο νόμος σε κάθε σημείο της Αθήνας, σε κάθε πεζοδρόμιο» τονίζει επιπροσθέτως ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου, ενώ καλεί τους δημόσιους φορείς να σταματήσουν το «γαϊτανάκι» ευθυνών και να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

 

Πηγή : https://sputniknews.gr