Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σταύρος Καφούνης
Θέσεις ΕΣΑ
Συνεντεύξεις

Ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Α, κ.Σταύρος Καφούνης στην Επιτροπή της Βουλής!

 

Την Παρασκευή 20 Απριλίου 2018, συζητήθηκε στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής το Σ/Ν για τη σύσταση της εταιρείας "Ανάπλαση Αθήνας Α.Ε".

 

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής, παρέστη ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κύριος Σταύρος Καφούνης, με αφορμή τη συζήτηση για το σχέδιο νόμου «Σύσταση φορέα αναπλάσεων της πόλης των Αθηνών».

 

Στην παρέμβασή του ο Πρόεδρος, ως ο μόνος εκπρόσωπος του εμπορίου στην επιτροπή, εστίασε στα προβλήματα της καθημερινότητας που αντιμετωπίζει  ο εμπορικός  κόσμος της Αθήνας και επικεντρώθηκε στην ασφάλεια των πολιτών, στην καθαριότητα και τον φωτισμό, στη λειτουργία και τις υποδομές του δημόσιου χώρου καθώς και στην προσβασιμότητα καταναλωτών και τουριστών στην αγορά.

 

Στη συνέχεια κατέθεσε τη διαχρονική θέση του Συλλόγου, για την ανάγκη λειτουργίας του Δ. Αθηναίων ως Μητροπολιτικού δήμου και ότι μόνο με τη συνεργασία και το συντονισμό όλων των φορέων της πόλης, μπορούμε να προχωρήσουμε μπροστά.

 

Κατά το σχολιασμό του σχεδίου νόμου αναφέρθηκε στην ανάγκη ισότιμης εκπροσώπησης των τριών πυλώνων (Κεντρική διοίκηση, Περιφέρεια, Δήμος) στο Δ.Σ του υπό σύσταση φορέα και επισήμανε ότι απαιτείται από τον Ε.Σ.Α, μία θέση εκπροσώπου στο οκταμελές Γνωμοδοτικό Τεχνικό Συμβούλιο.  

 

 

Δείτε την τοποθέτηση του Προέδρου του Ε.Σ.Α, κ.Σταύρου Καφούνη...