Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σταύρος Καφούνης
Εκδηλώσεις

Ο Ε.Σ.Α συμμετείχε ως «Official Supporter» στο Συνέδριο BnB Guest

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών συμμετείχε, ως «Official Supporter», στο 1ο Συνέδριο για την οικονομία διαμοιρασμού (BnB Guest Conference), που πραγματοποιήθηκε στις 24.01.2019, με απόλυτη επιτυχία στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens και διοργάνωσε η  Smart Press.

 

Ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Α, κος Σταύρος Καφούνης,  έλαβε μέρος στην ενότητα «Case Study Αθήνα - Μια πόλη μαγική!» σε πάνελ συζήτησης με τίτλο «Επιπτώσεις στην τοπική κοινωνία  & οικονομία» και αναφέρθηκε στις θετικές επιπτώσεις στον τουρισμό και την ανάπτυξη της αγοράς στο κέντρο της Αθήνας καθώς και σε γειτονιές που έχουν αναβιώσει εμπορικά, λόγω των καταλυμάτων βραχυχρόνιας μίσθωσης.

 

Στη συνέχεια ανέφερε ότι η ανάπτυξη της «οικονομίας διαμοιρασμού» είναι προς όφελος των τοπικών καταστημάτων, των κατασκευαστικών εταιρειών καθώς και των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον χώρο του εξοπλισμού και διακόσμησης κατοικιών,  ενώ παράλληλα δημιουργούνται νέες θέσεις εργασίας. Τέλος, ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Α τόνισε, ότι  πρέπει να γίνει αντιληπτό πως η υποδοχή και εξυπηρέτηση των τουριστών απαιτεί εκπαίδευση και επαγγελματισμό, ώστε να διατηρηθούν σε υψηλό επίπεδο, εφάμιλλο των ξενοδοχείων, οι παρεχόμενες υπηρεσίες του κλάδου, με τελικό στόχο την αυξημένη ικανοποίηση των επισκεπτών της Αθήνας.

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, θα συνεχίσει να στηρίζει όλες τις ενέργειες και τις δράσεις που έχουν άμεσο ή έμμεσο σκοπό  την αναβάθμιση της αγοράς της Αθήνας.