Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Εκδήλωση προσωπικών δεδομένων
Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις
Εκδηλώσεις

Ο Ε.Σ.Α και το ΕΒΕΑ συνδιοργάνωσαν Εκδήλωση για την προστασία των προσωπικών δεδομένων

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, αρωγός πάντα στην έγκυρη ενημέρωση των μελών του, διεξήγαγε σε συνεργασία με το ΕΒΕΑ, επιτυχή εκδήλωση για το νέο Κανονισμό προστασίας των προσωπικών δεδομένων (ΕΕ) 2016/679, που τίθεται σε ισχύ από την 25η Μαΐου 2018.

 

Σκοπός της εκδήλωσης, ήταν η ενημέρωση για την προετοιμασία και τα βήματα συμμόρφωσης των επιχειρήσεων. Το θέμα ανέπτυξαν οι ομιλητές κ.κ Εμμανουήλ Γ. Δημογεροντάκης Δικηγόρος - Μ.Δ.Ε. Δημοσίου Δικαίου και Πολιτικής Επιστήμης, Αναπληρωματικό Μέλος Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, Μανώλης Σφακιανάκης Αντιστράτηγος ε.α. ΕΛ.ΑΣ. και Ιδρυτής GDPR Greece, Λίλιαν Μήτρου Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Αιγαίου – Δικηγόρος και Ευάγγελος Καμαράκης Δικηγόρος –LLM, MBA, CIPP/C, Συνεργάτης PRIMUS.

 

Το πεδίο εφαρμογής του κανονισμού, αφορά πάσης φύσεως επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες, φορείς, οργανώσεις, επιστημονικές εταιρείες, ενώσεις φυσικών ή νομικών προσώπων κ.λπ., που επεξεργάζονται στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων τους προσωπικά δεδομένα, τα οποία  αφορούν είτε τους εργαζόμενους τους, είτε τους πελάτες – προμηθευτές τους.

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών δεσμεύτηκε ότι σε συνεργασία με τους ομιλητές θα δημιουργήσει και θα ανακοινώσει έναν απλό οδηγό υποχρεώσεων των επιχειρήσεων.