Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Athens Xclusive Designers Week
Εκδηλώσεις

Υπό την αιγίδα του Ε.Σ.Α το Athens Xclusive Designers Week

Υπό την αιγίδα του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών θα πραγματοποιηθεί από τις 21 έως τις 24 Οκτωβρίου 2016 η 20η διοργάνωση της διεθνούς εβδομάδας μόδας «Athens Xclusive Designers Week (AXDW)», όπου θα συμμετέχουν διακεκριμένοι και νέοι σχεδιαστές μόδας από την Ελλάδα και το εξωτερικό (στο κάτω μέρος του άρθρου θα βρείτε ως συνημμένο αρχείο το πρόγραμμα της εβδομάδας μόδας).

 

Το προφίλ της εβδομάδας μόδας AXDW

Η Αthens Xlusive Designers Week, η διεθνής Εβδομάδα Μόδας της Ελλάδας, αποτελεί τη μακροβιότερη θεσμοθετημένη ελληνική διοργάνωση για τη μόδα, με στόχο την προβολή και προώθηση των Ελλήνων σχεδιαστών στη χώρα μας, αλλά και στο εξωτερικό και τη διασύνδεσή τους με την παγκόσμια σκηνή μόδας. Πραγματοποιείται δύο φορές το χρόνο, παρουσιάζοντας τις προτάσεις Ελλήνων και ξένων σχεδιαστών μόδας και παρέχοντας σημαντικές δυνατότητες συνάντησης, διαλόγου και αλληλεπίδρασης της καλλιτεχνικής δημιουργικής έκφρασης της χώρας μας στο χώρο της μόδας. Στόχος της AXDW είναι η δημιουργία ΝΕΩΝ ευκαιριών ανάπτυξης του κλάδου της μόδας, παρέχοντας μια πλατφόρμα στους Έλληνες σχεδιαστές να συνδεθούν με τα ΜΜΕ και το αγοραστικό κοινό εντός και εκτός συνόρων, συμβάλλοντας ταυτόχρονα στην ευρύτερη πολιτιστική πρόοδο και στη σταδιακή ανάδειξη της Αθήνας ως έναν προορισμό που παρουσιάζει ενδιαφέρον επίσκεψης σε σχέση με την μόδα. Παράλληλα, δομικό στοιχείο της διοργάνωσης είναι η ανάδειξη και επιβράβευση των νέων σχεδιαστών: Η AXDW από την ίδρυσή της, προσφέρει την ευκαιρία σε νέους σχεδιαστές μόδας να παρουσιάσουν τη δουλειά τους στο θεσμό των New Designers Awards, διεκδικώντας τη δική τους θέση στην ελληνική μόδα, αλλά και πολύ σημαντικά βραβεία που θα συμβάλουν στην μετέπειτα επαγγελματική πορεία τους. Ακόμη, μέσω του Fashion Design Project, σχεδιαστικά ταλέντα ανεξαρτήτως σπουδών και επαγγελματικής απασχόλησης, έχουν την ευκαιρία να μοιραστούν το δικό τους σχέδιο με το κοινό και να διεκδικήσουν την ψήφο του, που θα τους εξασφαλίσει τη συμμετοχή στο θεσμό των New Designers Awards.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, πέρα από σημαντικούς Έλληνες σχεδιαστές όπως η Λουκία, ο Μάκης Τσέλιος, ο Μιχάλης Ασλάνης, ο οίκος Kathy Heyndels, ο Βασίλης Ζούλιας και άλλοι, στην AXDW έχουν συμμετάσχει μέχρι σήμερα οι μεγαλύτεροι διεθνείς οίκοι μόδας όπως Guy Laroche, Vivienne Westwood, Barbara Bui, Emanuel Ungaro, Ferragamo, Cacharel, Escada αλλά και πολύ σημαντικοί Έλληνες σχεδιαστές του εξωτερικού όπως η Σοφία Κοκοσαλάκη, ο Άγγελος Μπράτης, ο Άγγελος Φρέντζος, οι οποίοι μέσω της συμμετοχής τους στην AXDW γνώρισαν την Αθήνα, την ομορφιά των τοπίων της αλλά και την επιχειρηματική της οντότητα, καθώς μπόρεσαν να συνάψουν εμπορικές συμφωνίες και να διευρύνουν το δίκτυο πωλήσεων τους.

 

Η AXDW με μία ματιά

- Η Διεθνής Εβδομάδα Μόδας της Ελλάδας που πραγματοποιείται 2 φορές τον χρόνο στην Αθήνα

- 19 Διοργανώσεις από το 2007

- Περισσότεροι από 400 σχεδιαστές μόδας από Ελλάδα και εξωτερικό

- Περισσότεροι από 25.000 επισκέπτες κάθε σεζόν

- Γυναίκες/άνδρες (60/40), μέσο-ανώτερης κ/ο τάξης.

- VIPs, επιχειρηματίες, καλλιτέχνες

- Εκπρόσωποι των ΜΜΕ (τηλεόραση, τύπος, ραδιόφωνο, Internet) από Ελλάδα και εξωτερικό

- Αγοραστές από Ελλάδα και εξωτερικό

- Σχεδιαστές, μοντέλα

- Fashion bloggers

- Φοιτητές fashion design, τεχνών κλπ.

- 19 Βραβεύσεις Νέων Σχεδιαστών Μόδας – New Designers Awards

- Συνεργασίες με ξένα fashion weeks

- Παράλληλα δρώμενα: Εκθέσεις, Bazaars, Φιλανθρωπικά δρώμενα, Συναυλίες

 

Ο στόχος της AXDW: Η ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας στον κλάδο της ένδυσης

Βασικός στόχος της AXDW είναι η δημιουργία μιας πλατφόρμας διαλόγου για όλη την αλυσίδα της βιομηχανίας της ένδυσης, υπόδησης και της μόδας γενικότερα: Από τους προμηθευτές πρώτων υλών, τις εταιρείες παραγωγής ενδυμάτων, τους δημιουργούς, τους εμπόρους και τον τελικό καταναλωτή. Στόχος είναι η ώσμωση όλων των εμπλεκόμενων ομάδων στη βιομηχανία της ένδυσης και η ανταλλαγή ιδεών, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη του κλάδου στην Ελλάδα μέσω της δημιουργίας εμπορικών και επιχειρηματικών σχέσεων και συνεργασιών. Μέσα από το διάλογο και την επικοινωνία στο πλαίσιο της AXDW, οι Έλληνες δημιουργοί μπορούν να βρουν τους κατάλληλους συνεργάτες σε εμπορικό επίπεδο, με τους οποίους θα συνεργαστούν για την παραγωγή και πώληση των συλλογών τους και του εμπορικού τους προϊόντος, ενισχύοντας έτσι την εμπορική ανάπτυξη του κλάδου.

Πέρα από την ανάπτυξη των εγχώριων εμπορικών σχέσεων, η AXDW συμβάλλει στην προβολή των Ελλήνων δημιουργών στο εξωτερικό φέρνοντας τους σε επαφή με υποψήφιους αγοραστές ανταγωνιστικών αγορών του κόσμου, μέσω του δικτύου συνεργασιών που έχει αναπτύξει από την ίδρυσή της, με στόχο τις εξαγωγές και τη διασύνδεσή τους με την παγκόσμια σκηνή μόδας. Για παράδειγμα, η AXDW για τη 18η διοργάνωση της κατάφερε να εξασφαλίσει την επίσκεψη για πρώτη φορά στην Ελλάδα του μεγαλύτερου showroom εκπροσώπησης διεθνών fashion brands στην Ασία, του Danube Fashion Office (DFO). Το DFO αποτελεί το μεγαλύτερο Fashion Showroom στην Κίνα και στην Νοτιοανατολική Ασία διατηρώντας σταθερή συνεργασία με τους 500 πιο σημαντικούς buyers στην Ασία. Κατά τη διάρκεια του 4ημέρου, η AXDW διοργάνωσε συναντήσεις μεταξύ Ελλήνων σχεδιαστών και της εκπροσώπου του DFO για τη διερεύνηση τρόπων συνεργασίας αλλά και την παρουσίαση των συλλογών τους.

Επιπλέον, κατά τη διάρκεια της 19ης διοργάνωσής της, εξασφαλίσαμε την παρουσία εκπροσώπων γνωστών e-shops, showrooms, καταστημάτων λιανικής, πολυκαταστημάτων και concept stores από το Λονδίνο, την Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας, την Ουάσιγκτον, το Μαϊάμι, το Ντίσελντορφ κ.ά.

Επίσης, η AXDW έχει θεσπίσει ένα δίκτυο συνεργασιών με διεθνείς εβδομάδες μόδας σε όλο τον κόσμο, όπου εξασφαλίζει τη συμμετοχή Ελλήνων σχεδιαστών. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι, στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με το Serbia Fashion Week, ο νέος σχεδιαστής Μάριος Καραβασίλης παρουσίασε την πρώτη του συλλογή τον περασμένο Νοέμβριο στη Σερβία και τις προηγούμενες σεζόν, έχουμε εξασφαλίσει τη συμμετοχή Ελλήνων σχεδιαστών σε διεθνείς εβδομάδες μόδας του εξωτερικού και συγκεκριμένα στη Νέα Υόρκη, Μόσχα, Βερολίνο, Γλασκώβη, Μονακό και Κύπρο. Παράλληλα, η Athens Xclusive Designers Week στοχεύει στη σταθερή συνεργασία με φορείς που συνδέονται με την εξαγωγή της ελληνικής μόδας στο εξωτερικό και την ενεργή παρουσία της στις διεθνείς αγορές όπως το Enterprise Greece, το Ελληνό – Ρώσικο Επιμελητήριο κα.

 

Αιγίδες & Υποστήριξη Φορέων που έχουν ήδη δοθεί σε προηγούμενες διοργανώσεις:

Εταιρεία Ανάπτυξης και Τουριστικής Αθηνών (ΕΑΤΑ)

Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ)

Enterprise Greece

Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ)

Εμπορικό Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ)

Ελληνικός Οργανισμός Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ)

Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Λιανικής Πωλήσεως Ελλάδος (ΣΕΛΠΕ)

Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ)

Σύνδεσμος Εξαγωγέων Βορείου Ελλάδος (ΣΕΒΕ)

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Εξαγωγέων (ΠΣΕ)

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Βιοτεχνιών & Βιομηχανιών Πλεκτού Ενδύματος (ΠΣΒΒΠΕ)

Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΒΕΑ)

Αμερικάνικη Πρεσβεία

Ιταλική Πρεσβεία

Γαλλική Πρεσβεία

Κυπριακή Πρεσβεία

 

Στην 20η Athens Xclusive Designers Week πρόκειται να παρευρεθούν εκπρόσωποι από τον κλάδο λιανικής της ένδυσης από όλη την Ελλάδα οι οποίοι αποτελούν σημαντικούς αρωγούς στην καλλιέργεια των σχέσεων και περαιτέρω μελλοντικών συνεργασιών στο πεδίο της βιομηχανίας της μόδας για τη χώρα μας και τους δημιουργούς της.