Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο

Ελπίδα ζωής για τους Ανασφάλιστους Εμπόρους το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής στον Εμπορικό Σύλλογο της Αθήνας

koinoniko-iatreio.png

Τα εγκαίνια του Παραρτήματος του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών πραγματοποιήθηκαν χθες το απόγευμα, 2 Δεκεμβρίου 2013, στα γραφεία του Συλλόγου, από τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κον Παναγή Καρέλλα, τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κον Γεώργιο Πατούλη και τον Γεν. Διευθυντή του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κον Κωστή Δήμτσα, παρουσία εκπροσώπων της πολιτείας, μελών του Συλλόγου και πλήθους εθελοντών.

 

Το εν λόγω Παράρτημα αποτελεί σύμπραξη του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, με σκοπό την παροχή Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης σε ανασφάλιστα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (πρώην και νυν), που στερούνται πλέον ασφαλιστικής κάλυψης και πρόσβασης οποιασδήποτε υπηρεσίας υγείας.

 

Ο Πρόεδρος του ΕΣΑ Π. Καρέλλας στην ομιλία του αναφέρθηκε στα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν, λόγω της κρίσης, τα ανασφάλιστα μέλη του Συλλόγου και πρόσθεσε: «Σε μια περίοδο που όλα φαίνεται ν’ αλλάζουν, η ανθρωπιά και η αλληλεγγύη οφείλουν περισσότερο παρά ποτέ να χαρακτηρίζουν την καθημερινότητά μας. Έννοιες και διαχρονικές αξίες, όπως ο αλληλοσεβασμός, ο εθελοντισμός ,η ανιδιοτελής προσφορά μετουσιώνονται σε πράξη και βρίσκουν σήμερα, οργανωμένα, στέγη στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών. Φιλοδοξούμε το Παράρτημα του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών να αποτελέσει το ασφαλές λιμάνι της Υγείας και της Αξιοπρέπειας του ανασφάλιστου εμπόρου και της οικογένειάς του».

 

Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης, επισήμανε ότι : «Η οικονομική εξάρτηση έφερε στην Υγεία του ελληνικού λαού έναν ετεροκαθορισμό ακραίων δεσμευτικών επιλογών στην πολιτική Υγείας και Φαρμάκου της χώρας μας. Οι παρατεταμένες και εντεινόμενες οριζόντιες περικοπές οδήγησαν χιλιάδες γιατρούς και εκατομμύρια ασθενείς σε οριακό σημείο μιας βαθειάς ανθρωποκτωνικής κρίσης. Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής, η δική μας απάντηση στην αρρώστια και στον ανθρώπινο πόνο του κάθε φτωχού εμπερίστατου συμπολίτη μας.

Σήμερα βρισκόμαστε στη θέση, με όλους τους εθελοντές γιατρούς μας, να μπορούμε να προσφέρουμε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους τους ανασφάλιστους εμπόρους της Αθήνας και τα προστατευόμενα μέλη τους, που χτυπήθηκαν από την οικονομική κρίση. Θα συνεχίσουμε όλοι μαζί το έργο ιατρικής διακονίας με μοναδικό στόχο να μη χαθεί καμία ανθρώπινη ζωή».

 

Ο Γεν Διευθυντής της ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ Κ. Δήμτσας περιέγραψε τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει καθημερινά η Αρχιεπισκοπή Αθηνών προκειμένου να στηρίξει τους ανθρώπους που πλήττονται από την οικονομική κρίση ενώ αναφερόμενος στο Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής υπογράμμισε την ανιδιοτέλεια των εθελοντών ιατρών λέγοντας: «Άμεσο χρέος όλων μας είναι να στηρίξουμε την ελπίδα και την αντοχή του κόσμου, με ειλικρινή σεβασμό στην αξία του κάθε ανθρώπινου προσώπου και του κάθε λαού και αυτό πράττουμε και σήμερα με αυτό το νέο ιατρείο – παράθυρο ελπίδας στον άνθρωπο που υποφέρει».

 

Το Ιατρείο θα λειτουργεί κατόπιν ραντεβού κάθε Τρίτη και Τετάρτη 10.00 – 15.00 στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών (Μητροπόλεως 52 - 2ο όροφος) και θα πλαισιωθεί με εθελοντές Ιατρούς του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής διαφόρων ειδικοτήτων (παθολόγου, καρδιολόγου, παιδιάτρου, ορθοπεδικού, αγγειοχειρουργού κ.α), ενώ η γραμματειακή υποστήριξη και το αρχείο θα τηρείται από εθελόντριες νοσηλεύτριες .

 

Κατά την επίσκεψη, οι ανασφάλιστοι θα προσκομίζουν την ταυτότητα, το ΑΜΚΑ τους και το βιβλιάριο ασθενείας, αν υπάρχει.

Στο Ιατρείο θα παρέχεται Πρωτοβάθμια Περίθαλψη και θα χορηγούνται δωρεάν φάρμακα σε χρόνια πάσχοντες ανασφάλιστους εμπόρους, βάσει πρόσφατης ιατρικής συνταγής. Αν χρειαστούν περαιτέρω εργαστηριακές ή άλλες εξετάσεις, θα παραπέμπονται στα Κεντρικά Γραφεία του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής. Πληροφορίες και ραντεβού στο τηλέφωνο 210-3311962 τις ημέρες και ώρες λειτουργίας του ιατρείου.

 

Για περαιτέρω επικοινωνία: επιστημονικά υπεύθυνη Ιατρείου, η ιατρός κα Μελιάδου Ελένη τηλ 6946 060910 ή στο e-mail : ikaemporikos@gmail.com.

 

ΧΟΡΗΓΟΙ*

SATO

ΠΛΑΙΣΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ ΖΩΗ

Ι.Χ. ΒΑΜΒΑΣ ΑΕΒΕ

ROCHE DIAGNOSTICS (HELLAS) S.A.

 

* Κατά χρονική σειρά χορηγίας