Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Τροφοδοσία καταστημάτων
Θέσεις ΕΣΑ

Τροφοδοσία καταστημάτων

 

Υπεύθυνοι φορείς: ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ: ΥΠΟΔΟΜΩΝ - ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ - ΔΗΜ. ΤΑΞΗΣ - ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ

 

ΚΑΘΕΣΤΩΣ:  ΑΔΑ  ΒΙΦΑ0-8ΘΝ   4-4-2014                             

Περιγραφή κατάστασης:  Εκτός των κεντρικών αξόνων , ουσιαστικά δεν γίνεται κανένας έλεγχος.

                                             Εντός του ιστορικού τριγώνου σπανίως ελέγχεται το ωράριο τροφοδοσίας που ορίζεται

                                             στις  διατάξεις της  ΚΥΑ    ΔΜΕΟ/στ/οικ./1190/1995.

 

Θέση ΕΣΑ:  Ο Ε.Σ.Α  επισημαίνει τα κάτωθι προβλήματα:

  • Η ΚΥΑ    ΔΜΕΟ/στ/οικ./1190/1995 που ορίζει ως ωράριο τροφοδοσίας καταστημάτων εντός Εμπορικού Τριγώνου τις ώρες  7:00΄-10:30΄& 14:30΄- 17:30, έρχεται σε αντίθεση με την υπ. Αρθ. 2520/1988 Αστυνομική απόφαση της Δ/σης Τροχαίας Αττικής που απαγορεύει την κυκλοφορία των φορτηγών εν γένει οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας τις ώρες 7:00΄-14:30΄ & 17:00΄-21:00΄
  • Στην πλειοψηφία των οδών που επιτρέπεται η τροφοδοσία με φορτηγά απαγορεύεται η στάθμευσή τους, σύμφωνα με την υπάρχουσα οδική σήμανση.
  • Εντός του Εμπορικού Τριγώνου και ειδικά στους στενούς πεζοδρόμους δεν έχει προβλεφθεί σήμανση που θα καθορίζει την φορά των οχημάτων τροφοδοσίας, με αποτέλεσμα την δημιουργία σοβαρών κυκλοφοριακών προβλημάτων, για οχήματα και πεζούς.

Συμπερασματικά,  επιβάλλεται μία οριστική- ομοιόμορφη αναμόρφωση του νομικού πλαισίου για το όλο θέμα της τροφοδοσίας των καταστημάτων για  να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι τι ακριβώς ισχύει και τα αρμόδια όργανα να έχουν την δυνατότητα αποτελεσματικών ελέγχων για την εφαρμογή του νόμου.