Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Πάγιες θέσεις Ε.Σ.Α για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές
Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις
Θέσεις ΕΣΑ
Παρεμβάσεις

Πάγιες θέσεις Ε.Σ.Α για τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου «Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών» κάνει σαφείς, για μια ακόμη φορά, τις θέσεις του. Θέσεις πάγιες, διατυπωμένες και αναρτημένες στην επίσημη ιστοσελίδα του από τις 13.12.2012 και οι οποίες δυστυχώς τις τελευταίες μέρες χρησιμοποιήθηκαν αποσπασματικά ή επιδέχτηκαν παρερμηνείες.

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητά τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων της Αθήνας τις παραγωγικές και μόνο Κυριακές του χρόνου και πιο συγκεκριμένα:

• Δύο (2) Κυριακές το μήνα Δεκέμβριο, προ των Χριστουγέννων.

• Δύο (2) Κυριακές που θα περιλαμβάνονται στα χρονικά διαστήματα των Φθινοπωρινών και Ανοιξιάτικων ενδιάμεσων εκπτώσεων (Mid Season Sales).

• Δύο (2) Κυριακές κατά τη διάρκεια των τακτικών εκπτώσεων (1η Κυριακή των χειμερινών και 1η Κυριακή των θερινών εκπτώσεων).

 

Το Δ.Σ του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών ζητά την απόσυρση της § 2 του άρθρου 16 διότι ρητά διαφωνεί με το σύνολο της, καθώς οι όποιες αποφάσεις θα λαμβάνονται  ερήμην του εμπορικού κόσμου, ενώ παράλληλα οι προϋποθέσεις που τίθενται στην εν λόγω παράγραφο είναι άκρως διαβλητές.

 

Τέλος, ο Πρόεδρος κος Παναγής Καρέλλας προέβη στην ακόλουθη δήλωση σχολιάζοντας το σύνολο του νομοσχεδίου: «Δυστυχώς για μια ακόμη φορά η Κυβέρνηση αρνείται να καθορίσει με σαφήνεια το πλαίσιο λειτουργίας της αγοράς χωρίς την ανάγκη έκδοσης υπουργικών αποφάσεων και ερμηνευτικών εγκυκλίων».