Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Συνάντηση Ε.Σ.Α με δήμαρχο Αθηναίων
Επικαιρότητα
Συνεργασίες

Συνάντηση Ε.Σ.Α με δήμαρχο Αθηναίων

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε στις 6 Σεπτεμβρίου 2012,  με τη διοίκηση του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας και τον δήμαρχο Αθηναίων, κ. Γιώργο Καμίνη στο Δημαρχιακό Μέγαρο.

Η τόνωση της αγοράς του κέντρου της Αθήνας, καθώς και οι κοινές πρωτοβουλίες που μπορούν να αναληφθούν για τη βελτίωση της εικόνας της πρωτεύουσας (καθαριότητα, πράσινο, τεχνικές παρεμβάσεις) τέθηκαν ως προτεραιότητες, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε. 

Συζητήθηκε ο απολογισμός της μέχρι σήμερα πλούσιας κοινής δράσης και συμφωνήθηκαν οι άμεσες πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν με άξονα την Εβδομάδα Βιώσιμης Κινητικότητας (16 έως 22 Σεπτεμβρίου) και τις εορταστικές εκδηλώσεις για τα Χριστούγεννα.

Στη συνάντηση μετείχαν η αναπληρώτρια Δήμαρχος και αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, κυρία Σουλτάνα Σπυροπούλου, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας κ. Ανδρέας Βαρελάς, ο διευθύνων σύμβουλος της Τεχνόπολις του Δήμου Αθηναίων κ. Κωνσταντίνος Μπιτζάνης, και ο υποδιευθυντής της Ελεγχόμενης Στάθμευσης κ. Γεώργιος Κολοβός.

Από από την πλευρά του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών μετείχαν οι κ.κ: Παναγής Καρέλλας, πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, Σωτήρης Αντωνίου, διευθυντής του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών και Ηλίας Βλαχάκης, γενικός Γραμματέας Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών.

Μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας, κ. Παναγής Καρέλλας, δήλωσε:

«Η σημερινή συνάντηση έγινε σε ένα πνεύμα, που οι καιροί απαιτούν: συνέργειες , συμμαχίες, συμπράξεις. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, μέσα από κοινές τακτικές που έχουμε με το δήμαρχο, προγραμματίζουμε τις επόμενες δράσεις για το επόμενο τρίμηνο. Πιστεύουμε ότι μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα σε σχέση με την αναβάθμιση της πρωτεύουσας ιδιαίτερα για το κέντρο. Πιστεύω ότι πάμε καλά και θα πάμε καλύτερα. Άρχισαν οι δράσεις για την αναβάθμιση του περιβάλλοντος που ζει και αναπνέει ο πολίτης στο κέντρο. Πρέπει να δούμε το φαινόμενο της αύξηση της συχνότητας των διαδηλώσεων. Είναι ένα θέμα που μας απασχολεί σοβαρά, έχουν κατατεθεί προτάσεις. Συμφωνούμε και έχουμε προσυπογράψει το Σχέδιο Νόμου που έχει καταθέσει ο Δήμος της Αθήνας».

Ερώτηση για τις εκπτώσεις

«Οι επίσημες εκπτώσεις ξεκίνησαν 15 Ιουλίου. Η Αγορά λειτούργησε ήδη αμέσως μετά τις εκλογές σε καθεστώς προσφορών . Το μετρήσιμο αποτέλεσμα από την περίοδο των εκπτώσεων δείχνει μία πτώση της τάξης του 50%».

 

Ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, δήλωσε:

«Ενημέρωσα τον κύριο Καρέλλα και το προεδρείο του Συλλόγου, για τις πρόσφατες κινήσεις του Δήμου για την πάταξη του παραεμπορίου, την απομάκρυνση του άναρχου παζαριού στο Θησείο, και την Αγορά της Κυψέλης. Σε συνεργασία με την πολιτεία εξαλείψαμε την εστία ανομίας και την απειλή για τη δημόσια υγεία που υπήρχε στο Βοτανικό. Θα συνεχιστούν με εντατικό ρυθμό οι προσπάθειες προς αυτή την κατεύθυνση».