Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Επίσκεψη Προέδρου ΕΤΕΑΝ κ.Παπαρσένου
Επικαιρότητα
Συνεργασίες

Επίσκεψη Προέδρου ΕΤΕΑΝ κ.Παπαρσένου στον Ε.Σ.Α - Ενέργειες Συλλόγου

Σε συνάντηση που διεξήχθη σήμερα 30 Ιουνίου 2011 στα γραφεία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, μεταξύ του Προέδρου του ΕΤΕΑΝ (πρώην ΤΕΜΠΜΕ) κου Αλέξανδρου Παπαρσένου και μελών του Δ.Σ. του Συλλόγου, με επικεφαλής τον Πρόεδρο κον Παναγή Καρέλλα, συζητήθηκε μεταξύ άλλων το θέμα της παράτασης των εγγυημένων, από το ΕΤΕΑΝ, δανείων της Α’ και Β’ φάσης που αφορά τα κεφάλαια κίνησης.

 

Με δεδομένο, ότι βάσει του ισχύοντος τεχνικού μνημονίου είναι δύσκολη η παράταση της διάρκειας αποπληρωμής των ανωτέρω δανείων, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών απέστειλε επιστολή στον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κον Ευάγγελο Βενιζέλο, την οποία και κοινοποίησε στον Υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη και στον Αναπληρωτή Υπουργό Οικονομικών κον Φίλιππο Σαχινίδη.

 

Στην εν λόγω επιστολή ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών ζητεί από τους Υπουργούς να αναλάβουν δράσεις για την επίλυση του θέματος που απασχολεί μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων και να επιδιώξουν με δική τους πρωτοβουλία μια κοινή συνάντηση μεταξύ φορέων εκπροσώπων των επιχειρήσεων, των τραπεζών και του ΕΤΕΑΝ για την εξεύρεση της καλύτερης δυνατής λύσης.

 

Για το εν λόγω θέμα, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών προτείνει :

 

• Να αναχρηματοδοτηθεί από τις τράπεζες με νέο μεσομακροπρόθεσμο δάνειο το σύνολο των υπολοίπων των δανείων των ανωτέρω προγραμμάτων.