Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο
Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις
Εκδηλώσεις

Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών αναφορικά με τον σχεδιασμό των εκδηλώσεων απέστειλε στην Πρόεδρο της Ενοποίησης Αρχαιολογικών Χώρων Α.Ε. κα Γαλάνη Ντόρα την κάτωθι επιστολή :

 

«Κυρία Πρόεδρε,

Σε συνέχεια της συνάντησής μας, στις 8/9/2010, στο χώρο σας, παρουσία της Γενικής Γραμματέας του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κας Μαρίας Καλτσά και της πληροφόρησης που λάβαμε για το σχεδιασμό των εκδηλώσεων της συγκεκριμένης ημέρας, που περιλαμβάνει μερικό αποκλεισμό της οδού Πανεπιστημίου από το Σύνταγμα έως την οδό Ιπποκράτους, σας δηλώνουμε τα εξής:

 

Ο Ε.Σ.Α συμφωνεί για τη διεξαγωγή των εκδηλώσεων το Σάββατο 18-9-2010 και από ώρα 11:00 και μετά και θα προτείνει στα μέλη του να συμμετέχουν ποικιλοτρόπως.

 

Επικουρικά προτείνει :

• Να γίνει την ημέρα εκείνη μεγάλη εκστρατεία για το παράνομο παρκάρισμα αυτοκινήτων και μοτοσικλετών, με τη παράλληλη απελευθέρωση των ραμπών πρόσβασης των ΑΜΕΑ, για όλο το Εμπορικό Κέντρο.

• Να αστυνομευθεί η ευρύτερη περιοχή από όλες τις παράνομες δραστηριότητες.

• Να γίνουν διανομές ενημερωτικών εντύπων για τα οφέλη από τη μείωση των ρύπων και του χαμένου λόγω καθυστερήσεων παραγωγικού χρόνου.

• Να αναγράφεται στις ψηφιακές πινακίδες το πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

• Να πυκνώσουν τα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς προς το Κέντρο, τη συγκεκριμένη ημέρα και δη των δρομολογίων του Μετρό.

• Να διαφημιστούν από τα μέσα μαζικής επικοινωνίας οι εκδηλώσεις και να προβάλλονται τα οφέλη μιας καθαρής από ρύπους Αθήνα.

 

Σε επόμενη συνάντησή μας θα οριστικοποιήσουμε τον τρόπο με τον οποίο τα μέλη του ΕΣΑ θα συμβάλλουν στην εκδήλωση.»