Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Παρεμπόριο STOP
Εκδηλώσεις
Επικαιρότητα
Συνεργασίες

Αποδοχή πρόσκλησης του Ε.Σ.Α. από την ομάδα "Παρεμπόριο STOP"

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών στηρίζει και συμμετέχει σε κάθε υγιή και ειρηνική διεκδίκηση κοινωνικών, πολιτιστικών και εργοδοτικών φορέων αναφορικά με το δικαίωμα της απρόσκοπτης λειτουργίας της αγοράς του κέντρου της Αθήνας.

 

Είναι κοινά αποδεκτό ότι το παράνομο εμπόριο που ανθίζει στους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους της πρωτεύουσας προκαλεί, ενώ η ανοχή, η ένοχη σιωπή και οι πρακτικές που διευκόλυναν και διευκολύνουν τη γιγάντωση του φαινομένου προκαλούν δυσφορία στα μέλη του κοινωνικού ιστού.

 

Βασικοί άξονες των δράσεων και παρεμβάσεών μας ήταν και είναι η καταπολέμηση και εξαφάνιση του λαθρεμπορίου, του δουλεμπορίου, της φοροδιαφυγής, της εισφοροδιαφυγής και της εκμετάλλευσης του αναφαίρετου δικαιώματος στην εργασία, φαινόμενα που ανθίζουν και γιγαντώνονται λόγω του παρεμπορίου. Το ιδιαίτερο βάρος όλων των παραπάνω αντικατοπτρίζεται στη σημερινή κοινωνική και οικονομική κατάντια της χώρας μας.

 

Στο πλαίσιο αυτό ο εμπορικός κόσμος απαιτεί την άμεση εφαρμογή του Συντάγματος και των Νόμων και ως εκ τούτου την εξαφάνιση κάθε παράνομης υπαίθριας εμπορικής δραστηριότητας στους εμπορικούς δρόμους της Αθήνας και καλεί όλες τις υγιείς δυνάμεις της πόλης σε ενεργή συμπαράσταση

 

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Το Σάββατο, 29 Μαΐου 2010

και ώρα 12.00 το μεσημέρι

στην Πλ. Καπνικαρέα

 

Ως πότε θα διεκδικούμε το αυτονόητο και

θα πληρώνουμε την ανεπάρκεια των μηχανισμών του κράτους;

 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΣΑ

Αθήνα 28 Μαΐου 2010