Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Προχωρά η ομάδα διαρκούς διαλόγου
Επικαιρότητα
Συνεργασίες

Προχωρά η ομάδα διαρκούς διαλόγου

Την πρόταση του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών για τη θεσμοθέτηση ομάδας διαρκούς διαλόγου αποδέχθηκε το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας.

 

Την πρόταση διατύπωσε ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Α κος Παναγής Καρέλλας που έγινε αποδεκτή από τον Γενικό Γραμματέα του Εμπορίου κ. Στέφανο Κομνηνό, ο οποίος συμπλήρωσε ότι θα υπάρξει συνεργασία με το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για την λήψη μέτρων κατά του παρεμπορίου. Όπως επισήμανε, ήδη η δραστηριοποίηση των υπηρεσιών στη διάρκεια των εορτών των Χριστουγέννων απέδωσε καρπούς.

 

Ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Α κ.Παναγής Καρέλλας πρότεινε δράσεις ώστε το ιστορικό κέντρο της Αθήνας να εξελιχθεί σε μια μεγάλη, ζωντανή, φιλόξενη και συνεχόμενη αγορά και τόνισε ότι η κρίση δημιουργεί ευκαιρίες για δράσεις και ότι το εμπόριο θα ανταποκριθεί σ’ αυτές.

 

Από την πλευρά του ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας κ.Δημήτρης Σπυράκος διατύπωσε την αισιοδοξία του ότι το 2010 θα είναι η χρονιά που θα ξεκινήσει η αναθέρμανση της αγοράς.

 

Ο Νομάρχης Αθηνών κ.Ιωάννης Σγουρός τόνισε ότι απαιτούνται αισιόδοξα μέτρα για τη στήριξη της αγοράς και για τους καταναλωτές, ενώ ο κ.Κωστής Χατζηδάκης, υπεύθυνος τομέα πολιτικής ευθύνης ανάπτυξης-ανταγωνιστικότητας Ν.Δ επεσήμανε την ανάγκη αντιμετώπισης του παρεμπορίου.

 

Ο κ. Ηλίας Πολατίδης βουλευτής του ΛΑΟΣ Ν.Σερρών και εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ ζήτησε και εκείνος μέτρα για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου.

 

Ο κ.Ηλίας Κικίλιας, Διοικητής ΟΑΕΔ, αναφέρθηκε στο νέο μοντέλο διοίκησης των οργανισμών του ευρύτερου δημόσιου τομέα με την ουσιαστική συμμετοχή των Κοινωνικών Εταίρων, τόσο στο σχεδιασμό όσο και στη λήψη των αποφάσεων.

 

Συμβολικά την έναρξη της κοπής της πίτας έκανε ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ.Παναγής Καρέλλας μαζί με τον Διοικητή του ΟΑΕΕ κ.Κωνσταντίνο Παπαθανασίου και τα παλαιότερα εν ενεργεία μέλη του Συλλόγου, δραστήριους και ενεργούς εμπόρους κ.κ. Κωνσταντίνο Καλυβιώτη και Χρήστο Τριανταφυλλίδη.