Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Ελληνική Αστυνομία
Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις
Συνεργασίες

Η συνάντηση του Ε.Σ.Α με την ηγεσία του Υπουργείου Δημ. Τάξεως

Με αφορμή τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα εμπορικά καταστήματα, οι πολίτες, αλλά και οι ξένοι επισκέπτες του κέντρου της Αθήνας, από τις πορείες, τις απεργίες και τις λοιπές εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών συναντήθηκε στις 29 Μαΐου 2006 με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Δημόσια Τάξης Κον. Κωνσταντίνο Αιλιανό και τους επιτελείς του Υπουργείου.

 

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με πρωτοβουλία του Ε.Σ.Α. και μεταφέρθηκε στην ηγεσία του Υπουργείου η «κραυγή αγωνίας» των συναδέλφων εμπόρων που έχουν την ατυχία να δραστηριοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας και υφίστανται κάθε φορά τις πολλαπλές επιπτώσεις (δραματική πτώση αγοραστικής κίνησης, καταστροφές των καταστημάτων τους), από τις πορείες και τις διαδηλώσεις. Έντονα προβλήματα από κινητοποιήσεις, δημιουργούνται ακόμα και από ολιγομελείς ομάδες πολιτών, επί καθημερινής βάσεως, με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται οι πολίτες της Αθήνας, αφού το κέντρο γίνεται απρόσιτο και για τους εργαζόμενους, αλλά για τους ξένους επισκέπτες από τις, πάσης φύσεως, εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, παρέδωσε στον Γεν.Γραμματέα, έρευνα που πραγματοποιήθηκε το 2001 όπου αποδεικνύεται ότι οι εμπορικές επιχειρήσεις πλήττονται ισχυρά από τις κινητοποιήσεις, ενώ συγχρόνως παρουσιάσαμε και νέα στοιχεία συναδέλφων εμπόρων, που δείχνουν δραματική πτώση τζίρου αφού από τότε μέχρι σήμερα δεν άλλαξε τίποτα και δεν ελήφθη κανένα μέτρο.

 

Συζητήθηκε το αίτημα για καλύτερη αστυνόμευση και ενεργοποίηση των μηχανισμών προστασίας των επιχειρήσεων από τους διαδηλωτές, αφού το μέτρο του κλεισίματος των δρόμων δύο (2) ώρες πριν και δύο (2) ώρες μετά, δεν συμβάλλει στη λύση του προβλήματος.

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τους φορείς της Πολιτείας, τα πολιτικά κόμματα και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να κατανοήσουν το τεράστιο πρόβλημα που έχει διαμορφωθεί και να συμβάλουν αποτελεσματικά στην δραστική αντιμετώπισή του.

 

Ήρθε η ώρα να προβληματιστούν όλοι οι εμπλεκόμενοι για τα μακροχρόνια αλλά και βραχυχρόνια προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει το κέντρο της Αθήνας, έτσι ώστε να μην χρειάζεται να αναπολούμε την περίοδο της Ολυμπιάδας που η λειτουργία του κράτους ήταν σαφώς εντατικοποιημένη και συντονισμένη αλλά και η λειτουργία της πόλης δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα.

 

Αθήνα 31 Μαΐου 2006