Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Βιτρίνες για την Αθήνα
Εκδηλώσεις

Βιτρίνες για την Αθήνα

Το Δίκτυο Επιχειρηματικότητας του Δήμου Αθηναίων στο πλαίσιο δράσεων που στοχεύουν στην ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας και της εμπορικότητας των καταστημάτων του Δήμου, διεξάγει εκπαιδευτικά εργαστήρια με θέμα «Visual Merchandising και αγοραστική συμπεριφορά», σε καταστήματα που δραστηριοποιούνται στο ιστορικό κέντρο του Δήμου Αθηναίων.

Η εν λόγω δράση κρίνεται ιδιαίτερα χρήσιμη ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, εποχή κατά την οποία σημειώνεται αυξημένη κατανάλωση αλλά και τουριστική επισκεψιμότητα, ενώ εντάσσεται στο γενικότερο πλαίσιο των δράσεων του Δήμου Αθηναίων που στοχεύουν στην ανάπτυξη του διεθνούς εισερχόμενου τουρισμού καθώς και στην ενίσχυση της τοπικής επιχειρηματικότητας αλλά και της εμπορικότητας των καταστημάτων του Δήμου τόσο σε τοπικό, όσο και σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο.

 

• Πώς θα ωφεληθείτε;

Η παροχή εξειδικευμένων πληροφοριών και πρακτικών συμβουλών που αποσκοπούν στην κατανόηση της αγοραστικής συμπεριφοράς και αναγκών καθώς και στην βελτιστοποίηση του εσωτερικού και εξωτερικού σχεδιασμού των καταστημάτων.

• Το πρώτο workshop απευθύνεται στις επιχειρήσεις του κλάδου ένδυσης-υπόδησης και θα διεξαχθεί στις 23/11/2015, 4-6μμ στον ΕΒΔΟΜΟ , Καραγεώργη Σερβίας 4 (στοά Καλλιγά), ενώ

• το δεύτερο στις επιχειρήσεις του κλάδου αξεσουάρ-κοσμημάτων και θα διεξαχθεί στις 30/11/2015, 4-6μμ στο Europedirect, Ακαδημίας 50.

Τα εργαστήρια θα διεξαχθούν από την DK Consultants και περιλαμβάνουν τις παρακάτω θεματικές:

• Γνωρίζετε ότι η πλειοψηφία των αγορών που πραγματοποιούν οι καταναλωτές είναι αυθόρμητες;

• Ποια είναι τα βασικότερα κίνητρα των υποψήφιων αγοραστών και πώς λαμβάνουν την αγοραστική τους απόφαση;

• Ποιον ρόλο παίζουν οι αισθήσεις στην αγοραστική απόφαση;

• Τι είναι το visual merchandising και πώς μπορεί να σας βοηθήσει να κερδίσετε το ενδιαφέρον των καταναλωτών;

• Πώς μπορείτε να διαφοροποιηθείτε και να κλέψετε τις εντυπώσεις με τις βιτρίνες και τα καταστήματά σας;

Ταυτόχρονα, θα παρασχεθούν στις εν λόγω επιχειρήσεις χρήσιμες συμβουλές/καθοδήγηση για την δημιουργία πιο αποδοτικών, καλαίσθητων και ελκυστικών βιτρινών.

 

Κατά τη διάρκεια του κάθε εργαστηρίου θα διεξαχθεί κλήρωση από την οποία θα επιλεγούν δέκα (10) επιχειρήσεις, οι οποίες θα κερδίσουν μία (1) δίωρη συνεδρία (one-to-one coaching), όπου θα της παρασχεθούν εξατομικευμένη καθοδήγηση, συμβουλές και συστάσεις σχετικά με την βελτιστοποίηση της διακόσμησης και του στολισμού της βιτρίνας της στην έδρα της επιχείρησης.

Πιο συγκεκριμένα την πρώτη ώρα θα της παρασχεθεί coaching σχετικά με τις ειδικές ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί για την όσο το δυνατόν αποτελεσματικότερη διαμόρφωση της βιτρίνας της. Ακολούθως, σε μεταγενέστερο στάδιο μετά τον σχεδιασμό της βιτρίνας της, μία ακόμη ώρα coaching θα αφορά την εφαρμογή διορθωτικών ενεργειών.

 

• Πώς θα λάβω μέρος;

Επικοινωνήστε με την Σοφία Μακέδου στο 210 3253123 ή στοsmakedou@developathens.gr με θέμα «Βιτρίνες για την Αθήνα» και δηλώστε συμμετοχή στο workshop που σας ενδιαφέρει.

 

• Διαγωνισμός

Μετά το πέρας των workshops και του coaching θα διενεργηθεί ανοιχτός διαγωνισμός κατά τον μήνα Δεκέμβριο για τις επιλαχούσες επιχειρήσεις με στόχο την ανάδειξη των έξι (6) καλύτερων βιτρινών και συνακόλουθα την επιβράβευσή τους.