Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Καφούνης Σταύρος
Συνεντεύξεις

«Μια πολιτισμένη σύγχρονη αγορά»

 

Δήλωση του Προέδρου Ε.Σ.Α, Σταύρου Καφούνη στον δημοσιογράφο Γιάννη Κανουπάκη, την Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017 στην Εφημερίδα "Ναυτεμπορική"

 

"Οι πλατείες και τα κτήρια πρέπει να καθαρίζουν, οι πεζόδρομοι και τα πεζοδρόμια να παραδοθούν στους πεζούς, ενώ οι δρόμοι στα οχήματα που κινούνται και όχι στα σταθμευμένα. Πρέπει να δημιουργήσουμε ανοικτά ζωντανά καταστήματα με χαμογελαστούς, σωστά αμειβόμενους εργαζομένους, έτοιμους και εκπαιδευμένους να εξυπηρετήσουν τους καταναλωτές, είτε προέρχονται από τη διπλανή πόρτα, είτε από τη μακρινή Αμερική, με καταστηματάρχες που δεν ασφυκτιούν από το συνεχές φορολογικό ξεζούμισμα. Αυτό σημειώνει ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης, κάνοντας μια γενική τοποθέτηση για το τι χρειάζεται μια πολιτισμένη σύγχρονη αγορά.

 

Ο ίδιος τονίζει με νόημα ότι σε μια καθαρή πόλη που αστυνομεύεται διακριτικά, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί λειτουργούν υποστηρικτικά των νοικοκύρηδων και κατακεραυνώνουν τους επιτήδειους. «Δεν απομυζούν συνεχώς την ίδια αγελάδα απλώς και μόνο γιατί αυτή βρίσκουν εύκολα μπροστά τους. Η τήρηση των αυτονόητων δεν μπορεί να είναι θέμα διαπραγμάτευσης και η πολιτεία πρέπει να εφαρμόσει ιδέες και λύσεις που σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο έχουν λειτουργήσει και αποδώσει θετικά αποτελέσματα βελτιώνοντας την ποιότητα ζωής όλων» αναφέρει ο κ.Καφούνης".