Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Επίσκεψη κ.Κουρμούση
Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Με επιτυχία διεξήχθη η ενημερωτική συνάντηση με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους

 

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, σε συνεργασία με τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κο Φώτη Κουρμούση, πραγματοποίησε σήμερα ενημερωτική συνάντηση με θέμα τον  «Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων» του ν. 4469/2017 & ΦΕΚ τεύχος Β΄3909/2017.

 

 

Ο Ειδικός Γραμματέας παρουσίασε στα Μέλη του Συλλόγου μας, τις βασικές αρχές λειτουργίας του Εξωδικαστικού Μηχανισμού, τις διαδικασίες εφαρμογής του, τους όρους-προϋποθέσεις υπαγωγής του και  επισήμανε τα βασικά σημεία στα οποία πρέπει να εστιάσουν οι επιχειρηματίες Μέλη μας. 

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κος Κουρμούσης απάντησε  σε  ερωτήσεις που δέχθηκε απ’ ευθείας από τα μέλη μας.

 

Δήλωση του Ειδικού Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους, κου Φώτη Κουρμούση: 

 

«Συμπληρώθηκε ένα τρίμηνο επιτυχούς λειτουργίας του Εξωδικαστικού Μηχανισμού. Το ενδιαφέρον των οφειλετών αυξάνεται διαρκώς και πιστεύω ότι θα ενισχυθεί περαιτέρω, όταν γίνουν γνωστές οι πρώτες περιπτώσεις επιτυχούς ολοκλήρωσης της χρήσης του Μηχανισμού»

 

Δήλωση του Προέδρου του Ε.Σ.Α, κου Σταύρου Καφούνη: 

 

«Στη σημερινή δύσκολη συγκύρια, η  μοναδική αποτελεσματική απάντηση που θα καταφέρει να δημιουργήσει έναν ενάρετο κύκλο για την οικονομία, με ισχυρή και διαρκή ανάπτυξη και παράλληλη μείωση της ανεργίας, είναι η οριστική διαχείριση-λύση του ιδιωτικού χρέους. Τα πρώτα δείγματα από την εφαρμογή του νομού δείχνουν τεράστιο ενδιαφέρον, όμως είναι απαραίτητο, πρώτον να ενημερωθούν σωστά όλοι οι ενδιαφερόμενοι και δεύτερον να πραγματοποιηθούν άμεσα όλες αυτές οι μικρές διορθώσεις, στα σημεία που εκ του αποτελέσματος βλέπουμε ότι αποτελούν τροχοπέδη στην επιτυχή εφαρμογή αυτής της προσπάθειας.

Ο Ε.Σ.Α  βλέπει στο πρόσωπο του κ. Κουρμούση έναν εξαιρετικό συνεργάτη που θα παρέμβει διορθωτικά όπου κριθεί απαραίτητο και αναλαμβάνει να σταθεί αρωγός σε αυτή την προσπάθεια, διαχέοντας στα Μέλη του την απαραίτητη πληροφόρηση».

 

Συνημμένο Αρχείο

Ερωτήσεις που κατατέθηκαν από τα μέλη μας, στον  Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους κ.Κουρμούση 

 

Συχνές Ερωτήσεις για τον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών Επιχειρήσεων