Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
εγκληματικότητα
Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Η ασφάλεια είναι ζήτημα ζωής ή θανάτου για την Πόλη

 

Μετά τα πρόσφατα γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας, έγινε περισσότερο επίκαιρη από ποτέ η συνάντηση του Προεδρείου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, με την φυσική ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας Ν. Ελλάδος και Αττικής.

 

Ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Α, κ. Σταύρος Καφούνης, τόνισε για άλλη μια φορά τη σημασία που έχει η εμπέδωση κλίματος ασφάλειας στην καθημερινότητα, όχι μόνον του επιχειρηματικού κόσμου, αλλά και κάθε Αθηναίου πολίτη και τον αντίκτυπο της στην οικονομική ανάπτυξη και ευημερία. Σε αυτή την προσπάθεια δεν περισσεύει κανείς και η Πολιτεία οφείλει με συντεταγμένο τρόπο να προστατέψει τη ζωή και την περιουσία κάθε πολίτη, γιατί εάν δεν αλλάξει η συνολική προσέγγιση σε αυτό το τόσο κρίσιμο πρόβλημα, δυστυχώς τα χειρότερα είναι μπροστά μας.

 

Ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών, στο βαθμό που του επιτρέπει ο θεσμικός του ρόλος, έχει αναλάβει πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση και θα συνεχίσει εντονότερα τη συνεργασία του με άλλους φορείς, για ενέργειες που αφορούν την  έρευνα και καταγραφή τοξικοεξαρτημένων ατόμων στο κέντρο της Αθήνας, την εξάντληση κάθε δυνατότητας νομικής παρέμβασης, το συντονισμό κοινών δράσεων οργανωμένων επαγγελματικών ομάδων και συλλόγων Πολιτών, απαιτώντας να περάσουμε άμεσα από τα λόγια στην πράξη.