Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Σταύρος Καφούνης
Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις
Συνδικαλιστική Δράση

Επίσκεψη κ.Χάρη Θεοχάρη στον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών

Ο Πρόεδρος και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, υποδέχθηκαν χθες στα γραφεία του Συλλόγου, τον ανεξάρτητο Βουλευτή κ. Χάρη Θεοχάρη.

 

Η ανταλλαγή απόψεων είχε ως σημείο εκκίνησης την ανάλυση του διεθνούς πολιτικού και οικονομικού περιβάλλοντος και την επιρροή που ασκεί στις εσωτερικές εξελίξεις της οικονομίας.

 

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος κ. Σταύρος Καφούνης, αναφέρθηκε αναλυτικά στα θέματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο της Αθήνας, τις προτεραιότητες που έχει θέσει το Διοικητικό Συμβούλιο  και εστίασε στα εξής θέματα :

 

  • Ενίσχυση της παραδοσιακής αγοράς του κέντρου της Αθήνας, με άμεση αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, αποκατάσταση του κλίματος ασφάλειας και βελτίωση των υποδομών προσβασιμότητας Ελλήνων και ξένων επισκεπτών.
  • Άμεση μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων, εξορθολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών με παράλληλη βελτίωση της φορολογίας φυσικών  προσώπων – καταναλωτών.
  • Ενίσχυση της ρευστότητας της αγοράς και εφαρμογή αυτόματου μηχανισμού ένταξης οφειλών με  αποπληρωμή σε 120 δόσεις.
  • Αντιμετώπιση της ανεργίας, με δημιουργία κινήτρων πρόσληψης προσωπικού από τις μικρές επιχειρήσεις.
  • Κινήσεις στην κατευθυντήρια γραμμή της Ε.Ε., με σκοπό την πραγματική αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, την ενίσχυση της μικρής και πολύ μικρής επιχειρηματικότητας, τη χρήση καινοτόμων τεχνολογιών και τη διείσδυση στο ηλεκτρονικό εμπόριο.

 

Τέλος, ο ανεξάρτητος Βουλευτής κ. Χάρης Θεοχάρης, δεσμεύτηκε να βοηθήσει τον εμπορικό κόσμο της Αθήνας, μέσω κοινοβουλευτικών δράσεων και πρωτοβουλιών.