Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
καφουνης
Συνεντεύξεις

Η οικονομική κρίση έχει εγκλωβίσει την ενέργεια των Ελλήνων!  

 

Ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Α κος Σταύρος Καφούνης παραχώρησε συνέντευξη στην κα  Μελπομένη Στογιάννου, για το Κυριακάτικο φύλλο της Κόντρα news, στις 22 Απριλίου 2018.

 

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών κ.Σταύρος Καφούνη, με βαθιά πίστη για το μέλλον, συνοψίζει τα οράματά του αλλά και τα σχέδια του για την ενίσχυση του Εμπορικού Συλλόγου έτσι «ώστε  να απελευθερωθεί αυτή η τεράστια ενέργεια που έχει εγκλωβιστεί στα χρόνια της κρίσης μέσα σε κάθε Έλληνα», όπως μας δήλωσε.  Οι δράσεις του Συλλόγου είναι συνεχείς και αξίζει κανείς να παρακολουθεί τις εκδηλώσεις και τις συζητήσεις που οργανώνει ο Σύλλογος, οι οποίες έχουν μεγάλο ενδιαφέρον και απευθύνονται στον καθένα από εμάς.

 

 

Σε συνέντευξη σας στη Ναυτεμπορική τον Ιούλιο του 2017 είχατε καλέσει φοιτητές της ΑΣΟΕΕ, για σύνδεση της γνώσης με την πράξη ώστε να γνωρίσουν οι φοιτητές την πραγματικότητα της επιχειρηματικής ζωής μέσα από τις μάχιμες εμπορικές επιχειρήσεις, αλλά και να παρέχουν τις ακαδημαϊκές γνώσεις τους στα μέλη του Ε.Σ.Α. Υπήρξε ανταπόκριση; Aν ναι πως λειτούργησε η δράση σας αυτή;

 

Η πρόσκληση ήταν και παραμένει ανοικτή και όλοι είναι καλοδεχούμενοι. Είμαστε στο στάδιο της καταγραφής των σημείων όπου οι συνάδελφοι επιχειρηματίες έχουν ανάγκη  και θα μπορούσαν να συνεργαστούν με τους φοιτητές του Πανεπιστήμιου, ώστε το όφελος από την ενέργεια αυτή να διαχυθεί στο σύνολο της κοινωνίας. Η προσπάθεια μας είναι μέσω των ακαδημαϊκών γνώσεων των φοιτητών, να αναβαθμιστεί η ποιότητα του επιχειρείν στην Πόλη, αλλά και οι φοιτητές να αποκτήσουν μια πραγματική αντίληψη των ευκαιριών αλλά και των δυσκολιών που εμφανίζονται στην πράξη. Είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα έχουμε κάτι πιο επίσημο να ανακοινώσουμε.

 

 

Εν όψει της ετήσιας τακτικής συνέλευσης θα θέλατε να κάνετε μια αποτίμηση του έργου σας και των δράσεων του Συλλόγου;

 

Παρά τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε θέλω να πιστεύω ότι γίνεται μια συλλογική προσπάθεια για την αναβάθμιση του εμπορικού κέντρου της Αθήνας και την προάσπιση των συμφερόντων των μελών μας, τα οποία έχουν πληγεί με τις εφαρμοσθείσες πολιτικές των τελευταίων χρόνων.

Αυτό που προσπαθούμε αδιάκοπα είναι να είμαστε χρήσιμοι στα μέλη μας. Για το λόγο αυτό, τον προηγούμενο μήνα οργανώσαμε με επιτυχία μια ενημερωτική εκδήλωση για τη διαχείριση των προσωπικών δεδομένων με ομιλητή τον κ. Σφακιανάκη, ώστε να μην είμαστε ανενημέρωτοι και να μη βρεθούμε αντιμέτωποι με τα τεράστια πρόστιμα που θα επιβάλλονται από την 25η Μαΐου. Παρόμοιες ενέργειες κάνουμε και θα συνεχίσουμε.

Επίσης, συντονίζουμε μια προσπάθεια για την εξεύρεση ενός χώρου που αφενός θα ζωντανέψει κάποιον δρόμο της Αθηνάς και αφετέρου θα στεγάσει μικρές ελληνικές επιχειρήσεις. Είναι κάτι που αντιμετωπίζετε θετικά από αρκετούς φορείς και θεωρούμε ότι σύντομα θα αποκτήσει σάρκα και οστά.

Οι δράσεις  και οι προσπάθειες μας είναι πολλές. Ωστόσο αυτό που έχει για εμάς σημασία είναι να βρεθούμε αντιμέτωποι με τα πραγματικά προβλήματα που είναι κοινά, έτσι ώστε ενωμένοι να πάρουμε πρωτοβουλίες που θα αποδώσουν θετικά αποτελέσματα, βελτιώνοντας την ποιότητα του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.

 

 

Θα θέλατε να στείλετε ένα αισιόδοξο μήνυμα τόσο στους καταστηματάρχες όσο και στο καταναλωτικό κοινό; 

 

Θα ήθελα να επισημάνω ότι ως Πρόεδρος του μεγαλύτερου Συλλόγου της χώρας, επιδιώκω να έχουμε τα αυτιά μας ανοιχτά, να αφουγκραζόμαστε τον παλμό της αγοράς και τις ανάγκες, όχι μόνο των καταστηματαρχών και του καταναλωτικού κοινού, αλλά του συνόλου της κοινωνίας. Θα ήθελα να σημειώσω ότι είμαι πολύ χαρούμενος γιατί βλέπω ότι οι συμπολίτες μας σήμερα είναι ώριμοι και έτοιμοι να δράσουν.

Χρειάζεται μόνον η διαμόρφωση των συνθηκών από την πολιτεία, ώστε να απελευθερωθεί αυτή η τεράστια ενέργεια που έχει εγκλωβιστεί στα χρόνια της κρίσης μέσα σε κάθε Έλληνα  και ο Εμπορικός Σύλλογος Αθηνών με σοβαρότητα και καλή συνεργασία με όλους τους φορείς όπως είναι απαραίτητο, θα απαιτήσει και στο τέλος θα κερδίσει αυτό το στοίχημα.

 

 

Πηγή : http://www.kontranews.gr