Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Επίσκεψη κ.Μίχαλου και Χατζηθεοδοσίου
Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Ενώνουμε δυνάμεις προς όφελος του εμπορικού κόσμου της Αθήνας

 

Σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, υποδέχθηκε τον Πρόεδρο της ΚΕΕ & του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο και τον Πρόεδρο του ΕΕΑ κ. Ιωάννη Χατζηθεοδοσίου.

 

Σε θερμό και συνεργατικό κλίμα, ο Πρόεδρος του Ε.Σ.Α κ.Σταύρος Καφούνης τοποθετήθηκε, αναλύοντας τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τον εμπορικό κόσμο της Αθήνας και αναφέρθηκε στην ανάγκη σύμπραξης των τριών φορέων.

 

Στη συζήτηση που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι η ιεράρχηση των ζητημάτων είναι κοινή και αφορά :

 

Α) Πανελλήνιας εμβέλειας θέματα όπως : της ρευστότητας και της λειτουργίας του τραπεζικού συστήματος, της εξαντλητικής φορολογίας και των εξοντωτικών ασφαλιστικών εισφορών, της διαδικασίας ρύθμισης οφειλών καθώς και της ένταξης των βιώσιμων επιχειρήσεων στον εξωδικαστικό μηχανισμό και τέλος, της εξασφάλισης δεύτερης επιχειρηματικής ευκαιρίας για τους έντιμους επιχειρηματίες.

 

Β) Θέματα της αγοράς της Αθήνας, που αφορούν τη λειτουργία του δημόσιου χώρου της πόλης και της αγοράς της, όπως είναι η ασφάλεια, το παράνομο εμπόριο, η καθαριότητα και ο φωτισμός.

 

Οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων της Αθήνας, αναγνωρίζοντας ότι η δύναμη του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, πηγάζει από την μακροχρόνια ιστορία του και την άμεση επαφή με τους εμπόρους-μέλη του, συμφώνησαν στον άμεσο σχεδιασμό κοινών ενεργειών και δράσεων και εξέφρασαν έμπρακτα την υποστήριξή τους, θέτοντας στη διάθεση του Ε.Σ.Α το επιστημονικό δυναμικό και το συμβουλευτικό μηχανισμό και των δύο Επιμελητηρίων, προς όφελος των μελών του.