Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
αστυνομία
Δελτία Τύπου - Ανακοινώσεις

Η αντοχή του Εμπορικού Κόσμου της πρωτεύουσας εξαντλήθηκε!

 

Δελτίο Τύπου

Η αντοχή του Εμπορικού Κόσμου της πρωτεύουσας εξαντλήθηκε!

 

Αυτό τονίστηκε στην συνάντηση που διεξήχθη χθες με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών στο γραφείο του Γενικού Γραμματέα Δημοσίας Τάξης κου Δημήτρη Αναγνωστάκη παρουσία του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος και μελών της διοίκησης του Συλλόγου.

 

Αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η Αστυνόμευση του Κέντρου της Αθήνας μετά την έξαρση φαινομένων παραβατικότητας η οποία ενόψει της τουριστικής περιόδου απαιτεί άμεση επίλυση, το παράνομο εμπόριο και προβλήματα αρμοδιότητας της Τροχαίας Αθηνών.

 

Μετά από εποικοδομητική ανταλλαγή απόψεων και κατάθεση συγκεκριμένων προτάσεων από την πλευρά του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, η πολιτική και φυσική ηγεσία δεσμεύτηκε ότι θα απαντήσει άμεσα με εφαρμογή μέτρων προς την επίλυση των συγκεκριμένων τριών καίριων ζητημάτων και συγκεκριμένα:

 

  1. θα ορίσει αξιωματικούς οι οποίοι σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς θα αυξήσουν δραστικά την αστυνόμευση της τουριστικής περιοχής,
  2. θα επιδιωχθεί η συνεργασία με το Πανεπιστήμιο, τον Δήμο Αθηναίων και το ΣΥΚΑΠ ώστε υπό τον συντονισμό του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών να προχωρήσει η διαδικασία απομάκρυνσης των παρανόμων πλανόδιων πωλητών από τον χώρο της ΑΣΟΕΕ,
  3. σε συνεργασία με την Τροχαία θα λυθεί άμεσα το θέμα των δυο παράνομων χώρων στάθμευσης ταξί στην περιοχή του Μοναστηρακίου και του Συντάγματος.

 

Για την παρακολούθηση των όσων συμφωνήθηκαν, συναποφασίστηκε η δημιουργία δίαυλου επικοινωνίας μεταξύ Εμπορικού Συλλόγου και ΕΛ.ΑΣ., διότι έγινε ξεκάθαρο ότι ο εμπορικός κόσμος δεν έχει περιθώρια να αρκεστεί σε ευχολόγια αλλά επιζητεί έργα που θα βελτιώσουν την σκληρή καθημερινότητα.